Inhalosedare

Inhalosedare

Suntem de părere că experienţa vastă a specialiştilor noştri este pusă în valoare doar de echipamente moderne, performante. De aceea, am adus la Centrul Art procedura de inhalosedare pentru copii.

Ce este inhalosedarea

Copiii dau semne de anxietate de multe ori atunci când ajung la stomatolog. Spre deosebire de adulţi, ei nu sunt atât de buni în a-şi camufla teama şi pot crea dificultăţi în desfăşurarea intervenţiilor. Tehnica de inhalosedare reduce anxietatea copiilor prin administrarea unui amestec de oxigen şi protoxid de azot chiar de către medic, în condiţii controlate în timp real. Ca rezultat, copilul se calmează iar fluxul de proceduri stomatologice poate continua neîntrerupt.

Produs recomandat pentru copii

Protoxidul de azot este un gaz blând, non-toxic, care se elimină singur din organism, după administrare. Dozarea amestecului cu rol de relaxare se realizează gradual şi monitorizând starea pacientului, după standarde studiate şi verificate.

Cum se realizează inhalosedarea

Procedura de inhalosedare presupune aplicarea unei măşti speciale deasupra nasului pacientului, în interiorul căreia se eliberează amestecul de oxigen şi protoxid de azot. Acesta este transmis prin interiorul unui furtun cuplat la dispozitivul de inhalosedare, care prepară substanţa gazoasă, după variabilele alese de medic în prealabil.

Avantaje

  • Reduce anxietatea pacientului;
  • Elimină durerea;
  • Permite stomatologului să-şi ducă la bun sfârşit intervenţia fără întreruperi;
  • Reduce necesitatea că părintele să-şi calmeze copilul;
  • Este un procedeu sigur, cu rezultate garantate;

Sfaturi

  • Pregăteşte-l pe cel mic pentru contactul cu masca, s-ar putea să se sperie de ea;
  • Spune-i medicului dentist dacă cel mic are vreo alergie sau ia medicamente pentru ca acesta să poată evalua dacă substanţa administrată intră în conflict cu condiţia pacientului;

Inhalosedarea nu este un procedeu invaziv şi de lungă durată. Ea serveşte strict pentru a calma pacientul doar în timpul intervenţiei stomatologice şi nu are efecte secundare. Această tehnică se poate administra cu succes chiar şi adulţilor care nu îşi pot stăpâni teama, în timpul unei consultaţii.

3
oo
_SEB4923
????????????????????????????????????
2
1